18/100 Nu levlar vi digital kompetens tillsammans!

Det där med att få idéer är en tillgång!

Ibland lämnar de inte tankarna, de vill inte ge sig. Då är det bästa man kan göra att bara göra! Se vart det bär och om det bär.

Så var det med tanken på ett nationellt forum för digital kompetens. Den tanken ville inte ge sig. Länge har frustrationen funnits hos mig att alla de fantastiska och goda exempel och erfarenheter som delas i olika forum här på nätet många gånger missar de mottagare som behöver inspirationen allra mest, bara för att vi alla håller oss inom traditionella ämnesgrupperingar som musik, slöjd, teknik, svenska,  eller specifika områden som bedömning, ikt, ämnessamverkan, makerkultur mfl, eller befattningar som förstelärare, ikt-pedagog, rektor mfl.

Jag saknar ett forum där all digital kompetens delas fritt, gärna taggad så att den går att återfinna.

Det har lett till att jag nu skapat gruppen ”Nationellt resurscentrum för digital kompetens ” på Facebook. Nu gäller det att dela brett och skapa intresse för de möjligheter till kollegilt lärande som kan bli vinsten.

Jag tänker mig att alla ska ha möjlighet att dela tankar och exempel. Det finns inte någon befattning man ska ha för att få bidra, inte heller en viss ämneskompetens, att jobba i skolan är inte heller ett krav. Ett krav är dock att du som delar gör det i syfte att lyfta andra och att visa på möjligheter med olika material, metoder, tekniker och media inom digitaliseringens alla hörn i skolan.

Mer info om gruppen finns på Fb-sidan här.

Jag är tacksam och glad om du som läser går med i gruppen eller tipsar andra om att den finns. Vi behöver alla samlade kunskaper, förmågor och krafter när vi nu får nya riktlinjer i läroplanen kring digital kompetens.

Funderar i förlängningen kring att skapa en stafettblogg, eller liknande, där alla som vill dela med sig får en användare att dela utifrån. Skola365 är ett gott exempel på hur det kan fungera. Det kan bli en plattform för olika typer av digital kompetens som lättare går att söka, och där även föreningar, företag, utbildningar med koppling till digitalt lärande och kompetens kan nås.

Återkoppla gärna. Vad tycker du?

Så, plats för nya idéer!


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *