20/100 Digitalt (Fo)rum för alla!

Så glad att gruppen ”Nationellt resurscentrum för digital kompetens” har fått fart och medlemmar. 50 just nu:) Väldigt roligt, kanske att det faktiskt finns ett utrymme för detta, trots mängden befintliga grupper!

Välkomna alla som gått med hittills! Nu hjälps vi åt att dela roliga, kloka, kluriga, magiska erfarenheter och eskapader! Det är absolut inte bara jag  som ska lägga upp länkar. Det är vi alla tillsammans. Alla! Så kör igång.
En tanke kring nåbarhet är att försöka tagga så tydligt som möjligt. Tar tacksamt emot tips kring detta!

Mina tankar har fortsatt på temat att kanske göra det hela till en blogg. Tanken har växt och tagit form, och jag har funnit fler fördelar med att nå fler.

Digital kompetens är inte något för bara några få. Det ska ut på bred front i skolorna och det är något som rör alla. Även föräldrar och världen utanför skolans rum. ”Ett rum för alla” tanken blir bättre och bättre, och jag ser nu en vinst med gruppen som länk till föräldrar för att visa på vad hur och varför detta med att utveckla ”adekvat digital kompetens” hos alla elever är så viktigt.

De flesta forum riktar sig oftast till specifika målgrupper, och det kan vara svårt att både hitta till och känna sig bekväm i många av dem. Speciellt om man inte jobbar i skolan. Här blir ett övergripande forum en öppning för många att dela tankar, funderingar och erfarenheter. För mig innebär detta att möjligheter till inflytande ökar och att kompetenser och förmågor är det som får spela roll och komma i första rummet. Inflytande för elever, inflytande för omvärld, kollegialt inflytande. Tiden går fort och 2018 är snart här. Med ökad kunskap och förståelse ökar möjligheterna att lyckas

Då är vi en god bit på väg.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *