Om

jag-alskar-slojd

Detta är en plats för skapande med alla sinnen.

  • Om mod, tillit och passion och om hur detta är klivstenar för motivation och lärande.
  • Om estetiska lärprocesser och makerspace’s-
  • Om designthinking och makermindset och ”finding your strength”
  • Om hur, vad och varför skola

Jag som delar mina erfarenheter, drömmar och visioner här på Modigamagiskamakers brinner för skapande lärande i alla former.

Jag har under många år arbetat i och utvecklat ämnesintegrerad undervisning tillsamnans med elever och kollegor på Onsala Montessoriskola i Kungsbacka kommun, och jag bottnar min erfarenhet och kunskap i ämnessamverkan åren 2002-2016.

Jag samverkar och samskapar i olika idéella verksamheter med kopplingar till lärande och kreativitet. Bla är jag initiatvtagare till Digitalverkstan Kungsbacka, Pedagogiskt Pub KBA, och jag här en av drivkrafterna bakom Kungsbacka Makerfestival och föreningen Kungsbacka Makerspace som drar igång under hösten 16.

Inom skolan har jag de senaste åren arbetat för att främja värdeskapande lärande och makerkultur, och tagit initiativet till att Onsala Montessoriskola medverkade i Vinnovastödda projektet ”Makerskola under det första av projektets tre år. Fantastiskt utmanande och roligt att få möjlighet att använda det entreprenöriella förhållningssättet och ämnessamverkan för att testa och utveckla former för undervisning och lärande där digitala material, media och metoder integreras i den dagliga slöjd-/skapandeverksamheten. Något jag ser som en fantastisk grogrund för lärande, kreativitet och motivation som kan leda hur långt som helst!

Jag är i flow i alla sammanhang av samverkan och bäst trivs jag med att jobba i skarpa projekt där vi tillsammans förverkligar drömmar.

Här på bloggen kommer jag att lyfta erfarenhet och tankar kring upplägg och planeringar utifrån förhållningssättet att väva in varje elevs livsvärld i det dagliga skapandet!!

Det är magi!

Välkommen in i min magiska värld av makers

LinkedIn