12/100 Syfte och mål?

Dags att börja smalna av syftet med denna blogg! Vad ska hamna i flödet och vad ska landa som inspiration under flikar och taggar? Har ju en vild idé om att försöka få till något bloggboksaktigt, det är där det blir lite luddigt!

Har en känsla att det får bli ett par huvudteman, ex förhållningssätt, drivkraft, värde, kreativitet, motivation, styrkor. Det räcker nog så! Att helt enkelt börja nysta i någon ände för att skapa delarna till helheten bit för bit.

Det här projektet aktualiserades igen i veckan som gick. Jag besökte skolan jag lämnade föra sommaren för att se och uppleva skolans årliga tradition, en egen Melodifestival. Ett absolut helt makalöst evenemang/arrangemang som genomförts under 13 år i rad. Ett stolt exempel på hur tillit och uppbyggd hög förväntan faktiskt kan skapa underverk. Förutsättningarna att organisera för denna typ av lärande krymper dock, trots att Lgr11 genomsyras av riktlinjer för undervisning och lärande i dessa former.

Att ha varit med om och haft möjlighet att bidra till lärande som byggt på tillit till elevernas kompetens och förmåga att vara en del av planering, genomförande och värdering är en erfarenhet som är svår att toppa för mig. Drivs av önskan att dela med mig av det stora i att arbeta på detta sätt tillsammans med elever, kollegor och omvärld.

Det börjar med mod, tillit och passion!

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *